Extra bild från bion

Såhär snygg blir man när man går på 3d-bio :)

Första VFU-dagen!

Idag var jag ute på min första praktikdag. Jag har fått en toppenskola. Handledaren är supersnäll och jätteduktig. Bara två klasser, men desto fler timmar med dem, vilket känns väldigt skönt när man bara är där några veckor. Matte och NO. Jag fick uppleva min första lärarkonferrens idag också. Spännande, att se lite mer av läraryrket än bara lektionsplanering och själva lektionerna.

Har fått några uppgifter från mina universitetslärare, men mest är det att observera, så inte allt för svårt. Ska även göra en liten enkät. Skönt med lite ledigt från de vanliga studierna. Har dock fortfarande min engelska-kurs förstås. Halvtidskurs, så mycket att göra där ändå. Vi ska diskutera Jane Eyre denna veckan, och skriva en uppsats inom sociolingvistiken. Lagom! :)

Idag fyller min rumskompis Jannike år så vi ska fira med film och cider. Jannike har ju firat 20-årsdagen med Systemet besök. Hoppas att det blir "Bridesmaids". Så himla bra film :)

Bio

Idag gick jag på bio med kusintjejerna. Smurfarna!!! Helt underbar film! Passade oss vuxna lika bra som barnen. Smurfarna var på storstadsbesök i New York, och jag kunde verkligen känna igen mig i vissa situationer. Det enda som riktigt skilde oss åt var hudfärgen. Blå har jag nog aldrig tänkt bli. Men jag kan varmt rekommendera filmen :)

Imorgon börjar min praktik så ska strax göra de sista förberedelserna. Måste också arbeta undan lite läxor. Vore skönt att ha så mycket som möjligt klart innan lägenhetsflytten.

Xoxo

Då var det dags igen

Idag startar jag mitt livs andra blogg. Au pair-livet är över, så nu är det dags för nästa stora kliv på livets vandring - universitetsstudier.

Från lilla Götene har jag nu flyttat till underbara Karlstad. Snart 3 veckor har gått sen jag satte mig på bussen mot nordligare trakter. Jag kände mig som hemma redan från sekund ett. Det kommer bli tre toppenår här!

Jag har precis fått tag i lägenhet, men inflyttning sker inte förrän den 3e oktober. Här på min blogg kommer ni få följa min inflyttning och möblering. Vi får hoppas på lite fina foton när allt är klart. Jag ser verkligen fram emot att få flytta in och börja dekorera!

Igår skrev jag min första tenta. Ämnet var grundläggande matematik. Busenkelt! Hög godkändnivå däremot (80%), men det ska nog ha gått vägen. Den som väntar får se.

På måndag ger jag mig ut på min första VFU-period. 3 veckors praktik på en högstadieskola här i trakterna. Spännande, spännande!!

Nu är det mycket som ska göras, så dags att ta tag i nästa sak på min att-göra-lista. Livet är tufft (men roligt) som student!

Kramar,
Jennie

P.S. Spana in mitt universitet på www.kau.se

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0