My birthday

Turned 22 on October 19. A year older, and a year wiser(?). It has been a wonderful year and I am looking forward to yet another fabulous one. I wonder what this year has in hold for me? But I am sure that it will be a good one!

I was off from school so I could finally sleep in. Woke up by the sunrise and then just chilled out in my bed for quite some time. Eventually got up and made myself some pancakes. Oh yes, the thick, yummie American ones with maple syrup. Delicious!

Basically just spent the day walking around in a happy mood. Called and texted everyone to day thank you for all the cheerful birthday wishes. Nice to know that I have so many lovely friends.

Then I had to attend a meeting to commence my career as a student ambassador for Karlstad University. I asked them politely to move along fast since I was dying to get home to the private birthday dinner Jannike had planned for me.

Imagine my great surprise, and delight, when I realized that she had invited two extra friends to surprise me. I had my suspicions beforehand, since she mentioned something about seating arrangements during the previous night. Seating arrangements for two?? Then when I came home I found two pairs of extra shoes, and it all dawned on me. Such joy! We had a wonderful time! Delicious food, desserts and a cake. Stayed up late just talking and listening to music. What a great way to spend a birthday! Thanks to everyone involved!

A picture of Jannike and my bday cake
Jannike and my bday cake!

Tillbaka på Universitet

VFUn tog slut i fredags. Det var ledsamt att säga hejdå till mina elever. De är så underbara! Men jag ska tillbaka om några dagar och vara vikarie. Det ser jag fram emot!

I helgen skedde mycket trevligt. I torsdags kom ju de sista möblerna så jag pysslade i hemmet under fredag kväll. Ett långt och varmt bad blev det också i mitt badkar. Så mysigt så! Fram med värmeljusen, boken och lite soft musik. Härlig start på helgen.

Under lördagen kom Eric, mamma, pappa och morbror Janne. Åt lunch hemma hos mig och sen drog jag och grabbarna på hockey. Färjestads första 3-poängare för säsongen. Äntligen!!! Riktigt bra match också. Även spelet verkar ha fallit på plats så nu hoppas vi på fler vinster inom kort. Spänning in i det sista var det också. Precis som det ska vara! Men det är ju inte bra för hjärtat. Det kvittar hur mycket jag tränar på gym, mitt hjärta är inte starkt nog för spännande hockeymatcher. Riktigt plågsamt är det! Men samtidigt så är det lika härligt varje gång det blir ett mål, eller när slutsignalen går och 3 poäng är tagna. Dessutom så finns det ingen mäktigare känsla än när hela hallen klaappar i takt för att heja fram laget. Mäktigt! Heja Färjestad!

Efter matchen åkte vi hem igen. Åt pizza och såg på lite fotboll på tv. Sen blev det tomt här igen. Men nu har jag massa möbler och saker i alla fall, som någon slags ersättning :)

Har ju fått en ny bästis också. Min nya Samsung Galaxy SII. Vilken toppenmobil! Från att ha vanliga tråkiga mobiler i alla år så slog jag på stort nu och skaffade mig något riktigt häftigt. Jag älskar den!!

Fotboll är livet

Härligt med fotboll såhär mitt i veckan! Resultatet kan man inte klaga på heller. Vi är i EM!! Målen var fantastiska! Synd att inte Elms försök gick in också. Att slå Holland är helt fantastiskt! Nu måste jag se till att ordna biljetter till Ukraina nästa år. Vi (Dasha m.fl) pratade om det redan när vi var nere i Ukraina i april, och nu när vi kvalificerat oss är det bäst att slå till. Heja Sverige!

Jag och Jannike bunkrade upp med grönsaker och dip framför tvn. Smarrigt!


Bildkavalkad

Här kommer lite fler foton på hur det går med utvecklingen av lägenheten:

Min badrumshylla (Heja Victoria's Secret!!):


Min matchande badrumsmatta (från barnavdeldningen på IKEA)


Här kommer tv-avdelningen bli. Soffan och mattan saknas än, men man kan få en liten bild av hur det kommer bli iaf.


Älskar min nya blomvas! Måste ta av plasten dock, haha.


Här är min bokhylla/rumsavdelare. Kommer bli fler böcker och massa tekoppar bland hyllorna.


Vad tycks?

Blondiner

Hej! Hittade något så roligt om blondiner på fb, så måste bara dela med mig. Jag älskar att vara blondin, men är så glad att man välsignades med mer hjärnceller än den fiktiva blondinen i denna storyn:

En blondins dagbok

JANUARI
Lämnade tillbaka en scarf för att den satt för hårt.

FEBRUARI
Blev sparkad från apoteksjobbet, eftersom jag inte kunde trycka etiketter. Flaskorna fick ju inte plats i etikettmaskinen!

MARS
Blev riktigt glad! Lyckades lägga ett pussel på 6 månader, fast det stod 4-6 år på kartongen.

APRIL
Satt fast i en rulltrappa hur länge som helst, under ett strömavbrott.

MAJ
Försökte mig på att åka vattenskidor.
Men kunde inte hitta någon sjö med backe!

JUNI
Förlorade en tävling i bröstsim! Fick sedan reda på att de andra fuskade. De jävlarna använde armarna!

JULI
Blev utelåst från min bil i världens regnstorm. Bilen blev dyngsur eftersom taket var nedfält.

AUGUSTI
Kunde inte ringa 112. Det finns ingen 12-knapp på min mobilmodell.

SEPTEMBER
Försökte klura ut varför det är så mycket W på M&M-godiset.

OKTOBER
Jäkla M&M! De är så svåra att skala...

NOVEMBER
Bakade en kaka. Receptet sa att jag skulle separera 12 ägg. Så jag fick låna ihop till 12 skålar.

DECEMBER
Gick på disco där man skulle vara över 18!
Tog en jäkla tid att samla ihop 17 personer.


Heja blondiner!

Första bilderna

Nu har jag bott i lägenheten i flera dagar och trivs redan väldigt bra. Har inte hunnit blogga på hela veckan för det har varit fullt upp. Hektiskt, men roligt :)

I måndags kom jag hit vid 7-tiden ungefär. Hann inte mer än att blåsa upp min luftmadrass innan det blev mörkt. Inget internet hade jag heller. Så fick roa mig med lite dataspel och bokläsande. Första natten låg jag på luftmadrassen mitt på golvet i det stora rummet. Skönt med mycket plats! Lite ensamt dock. Bara jag, madrassen och en blomma. Tur att jag hade blomman i alla fall. Tack Jannike med familj för den trevliga inflyttningspresenten.

I tisdags var det fullt upp. Åkte till moster Cina och hämtade de flyttkartonger jag så snällt fått ha stående där i en vecka. Satt länge och pratade med varsin kaffekopp i handen. Mycket trevligt! Därefter åkte jag till lägenheten och inväntade mamma. Oj, oj vad vi fick bära lådor och kassar. Fick allt lite träningsvärk i armarna dagen efter. Kul att fylla upp alla hyllor och skåp med saker i alla fall. Strax därefter kom Jannike och så bar det iväg till IKEA. Hade ganska klart vad jag skulle köpa, men det tog ändå några timmar. Tillräckligt länge att vi alla fick så lågt blodsocker att vi knappt kunde ta oss hem.

En bil full med IKEA-inköp :)

Helt slut var vi! Men sen var det dags att bygga ihop det viktigaste - sängen och lamporna. Efter lite god mat (mammas förstås) så var det läggdags. Mmm, vilken härlig säng jag köpt. Bästa på jorden tror jag!!! Jannike kan intyga det också.

Min sköna säng - Har köpt till 2 kuddar till nu dock och ska göra en sänggavel


Resten av veckan har bestått av VFU på dagarna, och lägenhetsfixande på kvällarna. Men nu är jag i stort sett klar med det jag kan göra för stunden. Har lite kläder att packa upp till. Sen väntar jag på en stor leverans med möbler nästa vecka - inkl. matsalsbord, stolar, tv-bänk och soffa. Längtar verkligen!

Ikväll blir det lugnt. Fotboll på tv. Sen får vi se vad som händer i helgen. Har en roman att läsa och en rapport att skriva dock.

Ha det bra!

Helgen!

Har haft en skön helg. Födelsedagsfest för Jannike i fredags. Mycket roligt!!!

Igår såg vi på massa filmer. Har några på g till idag också. Så mysigt att sitta här i soffan och se på film, nu när vädret är så trist ute. Det är riktigt mulet idag. Så deprimerande :(

Imorgon får jag min lägenhet! Tjoho! Ska fylla upp med lite småsaker imorgon, som jag fraktade upp i bilen för några veckor sedan. Så imorgon kväll kan jag laga mat iaf. Får soffa på Jannikes madrass en natt till dock. Sen kommer mamma hit på tisdag, med massa flyttlådor till. Har beställt en hel del möbler, och så blir det lite IKEA på tisdag. Sen blir det fram med hammaren och skruvmejslarna. Kanske skulle ordna mig ett par sådana där coola snickarbyxor också, så man kan vara riktigt snygg när man mekar. Hoppas få ordning på det viktigaste på tisdagen. Ledig från VFUn då också så bör kunna få undan en del. Sen får jag ta allt eftersom. Hoppas kunna lägga upp lite foton till på helgen.

Kramar till er alla!

Gick igenom mina foton från USA-resan i Augusti. Här är en av mina favoriter :)


RSS 2.0